11 września 2020
Bezpieczny powrót do biura

Według badania “Home to Office Tracker” prowadzonego przez ASPIRE – organizację zrzeszającą firmy z sektora BPO/BTO w Krakowie, w lipcu aż 93% pracowników firm z tego sektora pracowało zdalnie. Bez względu na to, czy firmy zdecydują o powrocie do pracy stacjonarnej, czy pracownicy zostaną nadal na home office, to sytuacja jest trudna dla działów HR … Continued

upominki dla pracowników
7 sierpnia 2020
Zdrowe upominki dla pracowników i kontrahentów.

Święta, imieniny, dzień inżyniera, informatyka, dzień dziecka – okazji do wręczania paczek dla pracowników i ich rodzin jest wiele. Upominki pełne czekolady, ciastek, alkoholu wrosły tak bardzo w naszą świadomość, że nawet nie zakładamy że można inaczej. Czy słodkości i ewentualnie alkohol to najlepszy pomysł na prezent da pracownika. Czy starsza osoba, diabetyk, osoba nie … Continued

11 września 2020
W biurze czy na homeoffice

Wg badania Home to Office Tracker  prowadzonego przez  Apire – organizację zrzeszającą firmy z sektora  BPO/BTO w Krakowie, w lipcu aż 93% pracowników firm z tego sektora pracowało zdalnie.Bez względu na to czy firmy zdecydują o powrocie do pracy stacjonarnej czy pracownicy zostaną nadal na hommeofice  to sytuacja jest trudna dla działów HR oraz osób … Continued

2 września 2020
Wrześniowe przepisy od dietetyka

Jesień idzie – nie ma na to rady! Wrzesień to przełomowy miesiąc, w którym z jednej strony żegnamy się z latem, a z drugiej – witamy z jesienią! Korzystajcie z warzywnego i owocowego bogactwa lata póki mamy je jeszcze w zasięgu rąk i widelców! Pomidory, cukinia, papryka i bohater miesiąca… bakłażan! Daniem, które jest doskonałym … Continued

3 sierpnia 2020
Sierpniowe przepisy od dietetyka

Sierpień to punkt kulminacyjny lata – moment, w którym dojrzewają wyczekiwane cały rok warzywa i owoce! Pachnące słońcem pomidory, soczyste i słodkie borówki to najlepsze smaki sierpnia! Dlatego zostały bohaterami tego miesiąca. Chyba na żadne warzywo nie czekamy tak niecierpliwie jak na słodkie, letnie pomidory. Po sezonie zimowym, gdy nie mają aż tak intensywnego smaku, … Continued

2 lipca 2020
Lipcowe przepisy od dietetyka

W lipcu wcinajmy soczyste brzoskwinie i najlepszy na świecie bób! To też dobry moment, aby skorzystać z ostatnich jesiennych zapasów orzechów włoskich. Gdy przekroimy brzoskwinię, zobaczymy słońce! Właśnie takie jak w lipcu muska naszą skórę produkując witaminę D! Brzoskwinie i morele zawierają beta karoten, który wpływa na koloryt skóry i chroni ją przed promieniami UV, … Continued

2 czerwca 2020
Czerwcowe przepisy od dietetyka

Brokuły i rośliny strączkowe to czerwcowi bohaterowie lunchów do pracy. A truskawki – bohaterki!   W czerwcowym słońcu dojrzewają pachnące, czerwone truskawki. Ich nie trzeba nikomu przedstawiać! Najlepiej smakują z jogurtem naturalnym czy w koktajlu. Albo solo! Będą świetnym wykończeniem każdego posiłku w pracy. W tym miesiącu nasz dietetyk wyczarował dla Was dwa przepisy z … Continued

25 maja 2020
Wywiad z prof. dr hab. Brygidą Knysz – wsparcie zdrowia pracowników poprzez żywienie i edukację teraz ważniejsze niż kiedykolwiek!

Wiemy, że regularne spożywanie witamin ma bezpośredni wpływ na naszą odporność i zdrowie. Dbamy o siebie i dostarczane przez nas produkty. Zamów owoce do swojej firmy i zadbaj o zdrowie pracowników.

8 maja 2020
Powrót do firmy a koronawirus

Co możemy zrobić, by zapewnić bezpieczny powrót do pracy naszym pracownikom? Jakie działania wspomogą naszą odporność?

7 maja 2020
Jak wygląda edukacja żywieniowa dla pracowników w czasie pandemii?

Czas kwarantanny nie jest przerwą od problemów żywieniowych. Dietetyk może wskazać jak wyrobić zdrowe nawyki, jak wspierać odporność poprzez żywienie i jak robić mądre zakupy